Ze zijn er weer!    
Originele Vierhouter Vlaggen! 

Verkoopprijs €25,00 per stuk!

Meer info en bestellen: info@dorpvierhouten.nl


IETS OVER DE DORPSVLAG


De originele vlag werd in 1953 voor het eerst gehesen, toen het dorpshuis werd geopend.

Tijdens de opening van het Dorpshuis op 10 oktober 1953 werd er een bijzondere vlag gehesen. Deze vlag was speciaal voor het Dorpshuis gemaakt en vermoedelijk ontworpen door de heer A.M. ter Horst.

De vier gele bomen zijn een symbolische verwijzing naar de naam Vierhouten. De letters OOV staan voor: “Ontspanning en Ontwikkeling Vierhouten”. In deze letters is de doelstelling van het Dorpshuis kort samengevat. Het moest immers een huis zijn waar de bevolking zich kon ontwikkelen en elkaar op een ontspannende manier kon ontmoeten. De oorsprong van de kleuren is niet meer bekend, maar mogelijk staat het blauw voor de lucht en geel voor stuifzand.

In de beginjaren van het Dorpshuis werd deze vlag uitgehangen wanneer het Dorpshuis geopend was. Later verdween deze naar de zolder van het Dorpshuis en raakte in de vergetelheid. In 2003 werd de vlag na enig speurwerk weer terug gevonden op de zolder en werd tentoongesteld op de foto-expositie in het Dorpshuis, tijdens het jubileumjaar 50 jaar dorpshuis. 

De originele vlag kon niet buiten worden opgehangen, omdat deze in een slechte staat verkeerd. Enkele vrijwilligers hebben toen besloten een replica van de vlag te maken, zodat er buiten toch een vlag kan worden opgehangen. 

De replica-vlag is gemaakt door:

A. de Graaf-Modderman

A. Pul-Tasseron

B. Vissinga-Hooghordel

Na het jubileumjaar en tal van enthousiaste reacties heeft het bestuur van de Vereniging Dorpsgemeenschap Vierhouten destijds besloten om meerdere exemplaren van de vlag te laten maken en sinds die tijd is de vlag het symbool van Vierhouten geworden en in gebruik genomen als dorpsvlag.